KENAPA SUSAH BETUL NAK BUAT UNTUNG DARI FOREX TRADING ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Bagaimana Kira Pips dan Nilai Lot Untuk Tentukan Untung ... RUGI 400JT DI TRADING FOREX ?! HIDUP BERANTAKAN KARENA FOREX TRADING - FOREX indonesia Cara Simple Untung Forex.wmv MAIN FOREX RUGI 5 MILYAR !! FOREX TRADING UNTUNG TERUSSS ...TIDAK RUGI Nak Tahu Cara Entry Paling Selamat Dalam Forex Trading ... MASIH RUGI DI FOREX INI RAHASIA AGAR UNTUNG Rugi di FOREX & crypto, Kisah ET Tech Mengenal SAHAM - Bisnis Investasi / Trading Porto Untung Besar UNTUNG GK UNTUNG TRADING !!!! 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#)

Namun dengan perencanaan yang matang, manajemen resiko dan system trading yang baik dan benar, yang boleh kita sebut sebagai Jurus Anti Rugi Trading Forex, maka ke depannya akan menjumpai hasil akhir dengan profit yang gemilang, seperti yang telah dicontohkan oleh Edward Arthur Seykota, yang telah berhasil mengubah account-nya, dari yang semula hanya $ 5,000 menjadi $ 15,000,000 dalam 12 tahun. Sebenarnya satu sahaja kunci utama kepada permasalahan ini. Iaitu kesanggupan rugi anda. Berikut saya terangkan kenapa. KESANGGUPAN RUGI. Jika anda trading pada modal atau wang yang anda tidak sanggup untuk kerugian, ia akan menganggu sepanjang proses trading anda itu. Disebabkan dari itu anda akan kurang keyakinan untuk memasuki pasaran dan ... Dengan ratio risk reward sebesar ini, andai kata peluang trading yang profit hanya 5 kemenangan dari 10 transaksi maka secara keseluruhan masih untung. Namun jika dari 10 transaksi justru mengalami kerugian dari rasio ini, artinya Anda perlu memperbaiki trading system atau mempertajam analisis. Resiko trading forex bersumber dari 4 hal, yaitu volatilitas, leverage, broker, dan psikologis. Apabila mampu mengendalikan, maka teratasilah kemungkinan rugi karena forex. Home Pengenalan Pengiraan Untung dan Rugi. Pengiraan Untung dan Rugi. Bornean Forex Trader 8/07/2016 02:24:00 pm. A + A-Print Email. 1. Pengiraan untuk Major Pair XXX/USD (EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, NZD/USD) Contoh 1: 1 mini lot EUR/USD 1 pip = 10,000 USD x 0.0001 = 1 USD; Contoh 2: 1 regular lot GBP/USD 1 pip = 100,000 USD x 0.0001 = 10 USD; 2. Pengiraan untuk Major Pair USD/XXX (USD/CHF, USD ... Berikut ulasan selengkapnya mengenai cara trading Carry Trade dan tips-tips untuk mendapat untung sembari menghindari rugi apabila menggunakan cara trading ini. Cara Trading Carry Trade Pada intinya, Carry Trade adalah cara trading forex dengan lebih mengutamakan profit dari perbedaan tingkat suku bunga antara pasangan mata uang yang diperdagangkan, BUKAN profit dari perubahan nilai tukar ... Ia mempunyai pengalaman di dunia trading forex sejak tahun Volume trading sebanyak ,81 juta lot saham. Begitu para pedagang di Eropa masuk, aktivitas mulai bergerak saat mereka mulai mengisi pesanan pelanggan dan joki untuk posisi. Kelompok ini juga mencakup pasangan mata uang berikut: Proses penyetoran dan penarikan dana yang mudah dan tanpa biaya.

[index] [11262] [23129] [5867] [5625] [27775] [29321] [23061] [5945] [11793] [8691]

Bagaimana Kira Pips dan Nilai Lot Untuk Tentukan Untung ...

Panduan Saham Penting: RTI Dasar - https://youtu.be/DoWUAs4lvUw RTI Lengkap - https://youtu.be/vGPUs5wvEH0 Aplikasi Investing - https://youtu.be/0KscG77Wy1Q ... ️ *REKENING* ...??? *Mudah untuk di duplikasikan* ===== BAGAIMANA DENGAN TRADING FOREX Anda akan diajarkan trading dengan cara sederhana melalui perhitungan matematis Metode belajar menggunakan ... Didimax merupakan pusat edukasi trading forex terbaik di Indonesia. Kami memberikan fasilitas serta bimbingan berupa training, Webinar Live Trading, Private Class dengan para mentor yang sudah ... Tonton video terkini TFS sepanjang 34 minit ini untuk belajar forex berkenaan cara paling selamat untuk enter position dalam forex trading. Pelbagai teknik f... Rugi 5 Milyar, Ditinggal Kabur Istri Gara Gara FOREX Ada? Banyak !! Gara gara pemahaman yang salah tentang TRADING FOREX akhirnya bangkrut, kehidupan hancur keluarga berantakan. rugi 400jt di trading forex ?! hidup berantakan karena forex trading - forex indonesia #tradingforex #bisnis #strategiforex #trading #rugiforex #trader #fore... Cara Simple Untung Forex.wmv LikAwin22. Loading... Unsubscribe from LikAwin22? ... Teknik Paling Mudah Untuk Profit Dalam Forex Trading - Duration: 4:54. TFS Price Action Trading 87,815 views. 4 ... Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... Jangan lupa LIKE, KOMEN dan SUBSCRIBE Channel ini geng! Join Telegram Channel : https://t.me/BelajarForexINTRADAY Dalam video kali ini, kita akan belajar ten... #OPENORDER System Trading Entry BUY-SELL Profit Terussss PRICE: Rp.NEGO #RekeningBank: BCA : 3140601861 BNI : 432799410 BRI : 003901061709509 Mandiri : 18100...

http://binary-optiontrade.hayquattmis.tk